« Vissza

Zöldül a háztartás – 2019. márciusi HANGAdó

16367_hangak-m

Itt a tavasz, kizöldülnek a háztartások!

márciusi HANGADÓ 2019.

A csömöri ÖKO-napon bemutatkozott közösségünk és a hozzánk kapcsolódó “gyártók”, tervezők, és a cégek mögötti emberek. Nők. Anyák. Újra érezhettük, hogy mennyi sok a lehetőség, inspirálódhattunk általuk. A tavasz beköszöntével új termékeinket is mutatjuk persze, próbálgassátok!


Március 2-án a Csömöri Művelődési házban ÖKO-napot tartottunk, egyfajta megünneplése volt ez annak a női közösségnek, akik egyben tartják a Hangákat. Tudatosság, környezetvédelem, anyagág, tenniakarás a kapocs és ezen kívül sok szálon tudunk kapcsolódni.
Felszabadult hangulatban telt a szombati nap, ahol a HANGAlányok bevezethették az érdeklődőket színes, szagos, varázslatos Világukba. 
Gyártóink közül az idén 10 éves Mosómami, vagyis Radnainé Sitkei Krisztina kalauzolt minket az öko háztartásvezetés rejtelmeibe. Saját kalandos történetüket mesélte el, aminek immár hat esztendeje mi is szereplői vagyunk. Fantasztikus volt hallgatni, hogyan válik valóra egy álom, ha elhivatottság és szakértelem társul hozzá. Mindez úgy, hogy a folyamatban a családi végig előtérben maradt, hiszen a cégalapítás pillanatában már úton volt nagyobbik fiuk.
Marinka Bogi a kezdetektől csapatunk aktív tagja. Vácrátóton képviseli a hangák közösségét. Ő hozta el hozzánk Tóth Andit, a Dobd ki a szemetes című könyv szerzőjét, aki gyakorlati tanácsokkal látta el az érdeklődőket. Ajánlásai, tanácsai alapján csökkenthetjük háztartásunk környezetterhelését. Ami külön jó hír, hogy az ehhez szükséges eszközök megtalálhatóak saját palettánkon is.
Ilyen például az átlátszó bevásárlózsák, amit a helyszínen meg is lehetett csodálni, hiszen Réti Éva személyesen képviselte a Réthy Fashiont és sok szépséges termékmintát hozott. Előadásával elvarázsolta a közönséget. Gyerekek, felnőttek egyaránt  nagy lelkesedéssel hallgatták. 
Kora délután lehetőségünk volt, hogy levetítsük a Pet kupa hivatalos filmjét. Az Üzenet a palackban című alkotáshoz szervesen kapcsolódunk és büszkén mutattuk meg a közönségnek hogyan lettünk, mi hangák petkalózok.

Ez ugyan nem a film, de a hangulatba bepillanthattok:

Örökzöld krémálmok kence keverdénkben Papp Helga vezetésével a résztvevők elkészíthettek maguknak saját arcradírjukat. Az üresen maradt tégelyeket pedig felhasználtuk a nap zárásához és azokkal koccintottunk a rendezvényre, közösségünkre, rátok hangákra!

És akkor jöjjön az új termék!

A „zero waste” azaz a „hulladékmentes háztartás” jegyében készült uzsonnás szalvéták. Előnyei:

  • bélése vízálló impregnált anyag, ennek köszönhetően tartós és könnyen tisztítható;
  • akár több hónapon, sőt éven át is használhatod ugyanazt a szalvétát (szemben az egyszer használatos papírszalvétákkal, melyekből ez idő alatt több százat is elhasználnál);
  • nem csak szendvicset, de akár vágott zöldséget, gyümölcsöt, süteményt is csomagolhatsz bele;
  • tépőzárral a becsomagolandó étel méretére állítható, így a szalvétában tárolt szendvics vagy sütemény nem csúszik szét;

Használhatod a gyerek iskolai uzsonnájához, saját/férjed/feleséged munkahelyi tízóraijához, túrázáskor, kiránduláskor, illetve amikor fontos, hogy valamilyen diéta vagy ételallergia miatt magad készíthesd (és csomagolhasd) ételeid.

Tisztán tartása egyszerű: a belső vízálló oldalt elegendő egy nedves szivaccsal áttörölni és máris újra használható. Amennyiben a külső pamutvászon szennyeződött, nyugodtan bedobhatod a mosógépbe (a bélés miatt max. 30 fokon javasolt mosni).

Neked való, ha valami egyedire vágysz, úgy, hogy közben a Föld is örüljön. De ne csak magadra gondolj: ez a szalvéta tökéletes ajándék lehet környezettudatosan gondolkodó szeretteidnek is!

Ez nem kínai, futószalagon gyártott tömegtermék, minden egyes darab kézzel és sok-sok szeretettel készült.

Van közösséged? Te mire fordítanád? Pici lépésekkel haladunk, szemléletformálunk, növekszünk és jót teszünk. Hamarosan nagy Hanga találkozó is lesz, figyeld a híreket és gyere, ismerkedj meg a közösségünkkel (nem vagyunk MLM, sima “valamilyen”-tudatos anyukák, akik a babázás mellett egy kicsit másra is vágytak).

Rendelési hét van, keresd a Hangádat, vagy csatlakozz közösségeddel hozzánk!

Kövessétek a Hangákat a Facebookon, idén is szuper cikkekkel, praktikákkal, társadalmi és környezettudatos kezdeményezésekkel és kampányokkal várunk mindenkit.

Ha pedig van egy szuper zöldülni vágyó közösséged, keress bennünket bártan és csatakozz a Hangák csapatához (info@hangak.hu oldalra küldj nekünk egy levelet és felvesszük Veled a kapcsolatot).

Csodás, zöldülő napokat kívánunk:
Hangák