« Vissza

Tégy egy lépést a közöny ellen! (mindegy mekkorát… csak úgy Hangásan)

“Tenni akarunk a közöny ellen. Olyan világban szeretnénk élni, ahol természetes, hogy az emberek kiállnak másokért, magukért.” Ez a nyitómondata a Hősök Tere Kezdeményezés oldalának, s ez az a mondat, amire felfigyeltünk, amiért kapcsolódunk. Bármilyen kis egyszerű dolgot tehetünk a programban (lehet egy mosoly előcsalogatása is!!!) és máris részesei vagyunk. Ez benne a szuper! A Hangák minden segítséget megad NEKED is, hogy tehess egy lépést.
Tényleg nagyon egyszerű, vágj bele velünk együtt!

“Sokan szeretnének jót tenni, de gyakran nem tudjuk, hogy kezdjünk hozzá. Van, aki csak nem elég magabiztos, nehezen tudja legyőzni a közönyt, a megfelelési kényszert vagy az apátiát. Mások, akik készek lennének megváltoztatni a világukat, sokszor szembesülnek megfélemlítéssel vagy erőszakkal. Bizonyított, ha valaki rendszeresen azt tapasztalja, hogy nem múlik rajta semmi, hogy tettei hatástalanok a környezetére, akkor passzívvá válik, nem kezdeményez.”*

A Hősökht5 Tere 30 napos kihívás célja felhívni a figyelmet arra, hogy milyen kis apróság elég ahhoz, hogy ne legyünk közönyösek egymás iránt. Sok példát említ, melyet magunk is bármikor megtehetünk (mosolyogjunk rá az emberekre, dicsérjünk meg olyasvalakit, akit sosem szoktunk stb). A lényeg, hogy 30 napon át tegyük ezt meg minden nap.

A Hangá16367_hangak-mk közösen kapcsolódik a 30 napos kihívás kezdeményezéshez, melyben:

 

1. minden résztvevő megkap egy 30 mondatból vagy idézetből álló gyűjteményt. Amennyiben ezt Hangádtól kéred, úgy kinyomtatva megkapod az átadáson, más INNEN letöltheti magának. Ezt azért találtuk ki, hogy azok is bátrabban szólítsanak meg (fél)idegeneket, akik amúgy nehezen találnak témát.
2. november 14-én közösen elkezdjük a 30 napos kihívást. A 30 cetli mindig nálunk van:) Összeszedjük minden bátorságunkat és odamegyünk egy anyukához, akihez egyébként lehet, hogy nem mennénk. Lehet a játszótéren, boltban (sorbanállás közben mondjuk), oviban, suliban, lépcsőházban, kutyafuttatóban, buszmegállóban….
3. Megkérdezzük tőle, hogy lenne-e kedve választani egyet a 30 cetliből, mely mint egy szerencsesüti… talán hordoz valami kis üzenetet. Nem kérünk semmit érte:) Elmondjuk, hogy részt veszünk a 30 napos kihívásban, s célunk, hogy nyitottabbak legyünk, barátságosabbak, közvetlenebbek. Reménykedünk benne, hogy olyan mondatot húz, ami valahol valamiben segíti őt. Reméljük, hogy talán csak azzal, hogy aznap őt választjuk, sikerül mosolyt csalni az arcára. Reméljük, hogy találunk közös témát és beszélgetünk pár percet.
4. A program fontos része az élménymegosztás. Hogy milyen érzés nekünk a programban részt venni, miket tapasztalunk… különböző közösségi csatornákon megosztjuk (ezt a hivatalos program is kéri, így tudjuk motiválni egymást is, hogy közösségben részt venni valamiben…. jó dolog:)

Oszd meg velünk az élményeidet, tapasztalataidat, az érzéseidet és azt a változást, amit magadban indítottál el, de másokért tettél. Készíts fotót, videót, vagy rövid leírást a hőstettedről és oszd meg valamelyik közösségi oldalon a #hosokterekezdemenyezes, #azvagyokamitteszek, #30nap, #hangákaközönyellen hastaggel. Hogy változz és változtass másokon is.

Ezt megismételjük 30 napon keresztül minden nap.

ht4

November 14-től minden nap olvashatod a Hangák élménybeszámolóját a facebook oldalunkon, eseményünkben (KATT) a programról, s ha kedvet kapsz, akár menet közben is csatlakozhatsz. A program NEM csak Hangáknak szól, bárki bekapcsolódhat, aki tenne egy lépést a közöny ellen, de úgy érzi, közösségben, együtt haladva, közös élményekkel, tapasztalatmegosztással sokkal könnyebb lenne, mint egyedül. A Hangák előre megírt 30 mondata azoknak lehet segítség, akik nehezen szólítanak meg másokat, akiknek szüksége lenne egy témára a közeledéshez. Ha szeretnéd, kiegészítheted, lecserélheted a mondatokat, ez csak egy mankó. A lényeg, hogy tégy egy lépést…. mindegy, mekkorát (hogy ez mi mindenre igaz, ugye? 🙂

Csatlakozz hozzánk, lépjünk együtt. Mert együtt könnyebb (és jobb is egyébként).

Rajtad kívül mások is tesznek a közöny ellen, többek között Al Ghaoui Hesna, Palya Bea, Harcsa Veronika és Nyári Krisztián!

képek forrása: 1. ITT
I
dézet * INNEN
A Hősök Tere Programról bővebben ITT olvashatsz.
A “cetlik” tartalmához ITT találsz ötleteket.