« Vissza

Olajadból biogáz lesz

A Hangák bázisán már a használt étolajat is átvesszük, mely az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány közreműködésével a lehető legjobb helyre kerül.56012aug10-218

Az olaj legfőbb környezetkárosító hatása, hogy az élő vízbe kerülve akadályozza az oxigénforgalmat és gátolja a fotoszintézist, így a víz alatti ökoszisztéma felborul. A halak kopoltyújára, bőrére rakódik, valamint a madarak tollát bevonva azokat röpképtelenné teszi, az élelmiszerszerző- és a védekező képességüket gátolja.

Bûnügy - Tízezer védett madár tetemét találták meg NagylA háztartások és vendéglátó egységek megközelítőleg évi 96000 tonna olajat használnak, melynek nagy részét a lefolyókba öntik. 1 liter csatornába öntött étolaj – mivel nem oldódik fel a vízben és nagy kiterjedésű hártyát, felszíni elzáródást okoz – kb. 1 millió liter vizet képes megszennyezni az oxigén elvonás és a káros gázok szabad áramlásának megakadályozásával. 1 millió liter víz egy 4 tagú család közel 4 éves vízszükséglete.
7755223_orig
A használt étolaj begyűjtéssel ezt akadályozzuk meg. A Hangák bázisán kihelyezett hordó tartalma Magyarország legújabb és legmodernebb technológiájával felszerelt biogáz üzemébe kerül és energiává alakul át.
Érdeklődj te is hangakörödben, miként adhatod le felesleges olajadat!
SONY DSC