« Vissza

Októberi HANGAdó – indiánnyár hírek

2019. októberi HANGAdó

Sokan pótoltátok a nyári készlethiányokat, mosógél, mosogatószerek, szódabikarbóna és egyéb tisztítószerek voltak most is a toplistások. A jól bevált környezetbarát szerek mellé most olyan újdonságokkal érkezünk, amire régen vártunk, ilyen a szuper-öko csomagolású fogtisztító tabletta, a bambusz fogkefe ééééééés újra és újra… a nagy kiszerelésű szerek. Ezen kívül hozunk híreket az Everness-faültetésről is:)

  1. Kezdjük is rögtön ezzel a szuper közösségi élménnyel. Már évek óta zöldítjük – civil lehetőségeinkhez képest – az Everness fesztivált. Szemetet válogatunk, ha nektek nem sikerülne a jó kukába dobni, segítünk a szelektálásban eligazodni, idén csodálatos újrapoharakkal készültünk, hogy a műanyagpohár szeméthalmot is csökkenthessük. Idén ősszel pedig az indiánnyár fesztivál után Alsóörsön elültettünk 18 facsemetét, hogy ezzel is kárpótoljuk kicsit a környezetünket, hiszen a sok fesztiválozó odautazása komoly karbonlábnyomot hagy maga után. Nyilván itt sem tudunk mindent semlegesíteni, de amit tehetünk, azt megtesszük. Október 19-én az Ökologistic Alapítvány székhelyén, Rákóczifalván ültetünk további fákat. Az eseményhez lehet csatlakozni. Vagy! Ültessetek ti is fát:)

2. Nézzük akkor, mit tehetünk még a környezetünkért. Sokan közülünk maguk keverik tisztítószereiket, szorgosan főzik a mosószereket. Ám van, aki számára ez akár időhiány miatt, akár egyéb okokból kivitelezhetetlen. Ők szeretik a flakonos, előre gyártott környezetbarát tisztítószereket, amiket ugye havi egyszer nálunk szerezhetnek be. Igen ám, de a literes, fél literes kiszereléseket nézegetve összeszorul a szívünk…. miért ennyi flakon?

Jöjjön két jó hír is!

Kedvenc Mosómamink megoldotta, hogy saját flakonjait újrahasznosítja!
Tehát, ha kiürült állapotú, bármilyen Mosómami mosógéles flakont hoztok vissza a főhadiszállásunkra (vagy külditek el Hangátokkal), azt garantálni tudjuk, hogy nem megy pocsékba, nem növeli a szeméthegyeket, hanem maga a gyártó gondoskodik az újrafelhasználásáról!

3. És mi a másik hír? 🙂 Nos, a kis kiszelelésű termékek mellé sok 5 literes is érkezik, s ami a szeméttermelés csökkentése mellett pluszban szuper, az, hogy ezek ára iggggggen lényegesen barátságosabb, mint kis kiszerelésű társaiké. A Zöldlomb termékek nagy kiszerelésű termékeivel bővül a paletta. Mutatunk néhány példát:

  • üvegtisztító esetén kb 3 liter
  • wc- és szanitertisztító esetén kb 3,6 liter
  • a többi literes tisztító esetén kb 4,1 liter
  • mosogató esetén kb 4 liter

kis kiszerelésű áráért lehet megvásárolni fogyasztói áron. Ez azért motiváló:)

4. Szeptembertől elérhetőek voltak az Olívia népszerű krémdezodorjaiból az új illatok, új kiszerelések (stift). Most pedig megjelent a pasiknak is ajánlott fűszeres Zsálya illat, illetve a Gyengéd verzió, ami az érzékenyebb bőrűeknek kevesebb szódabikarbónával készül, az ismert teafa-levendula illattal. Próbáljátok ki!

5. Októberi szuperkedvencünk pedig a fogápolás, ugyanis már nálunk is elérhető a Mosómami fogtisztító tablettája ééééééééés a bambusz fogkefe. A tabletta fluoridos és fluoridmentes formában is elérhető!
A német gyártású innovatív Denttabs újraírta a modern kori fogmosás szabályait. Sikerült létrehozni egy olyan formulát, ami egészségesen minimalista összetételű, csomagolásában pedig maximálisan öko. 1 db öko papírzacskóban 125 db tabletta található ami kb. 2 hagyományos tubust tesz ki. 1 fogmosáshoz 1 tabletta szükséges.

Nézegesd át a rendelési lapot, majd töltsd is ki gyorsan, le ne csússz! A határidő vasárnap:)

Keresd a Hangádat, vagy csatlakozz közösségeddel hozzánk!   Ne feledd, a rendelési határidő napja vasárnapra módosult, le ne késd!

Kövessétek a Hangákat a Facebookon, idén is szuper cikkekkel, praktikákkal, társadalmi és környezettudatos kezdeményezésekkel és kampányokkal várunk mindenkit.

Ha pedig van egy szuper zöldülni vágyó közösséged, keress bennünket bátran és csatakozz a Hangák csapatához (info@hangak.hu címre küldj nekünk egy levelet és felvesszük Veled a kapcsolatot).

Csodás, zöldülő és színekben pompás indiánnyarat kívánunk:
Hangák