« Vissza

Pályázz és nyerd meg a családi öko-wellness nyaralást az őszi szünetre!

Pályázat!
Nyerj családi öko-wellness tábor részvételt az őszi szünetre

2018. október 29. – november 2.
Verőce, Csattogóvölgy

Gyertek családostul kikapcsolódni a csodás Verőcére, ahol a gyerkőcök öko-táboroznak, addig apa és anya tematikus programokon vehet részt.

A táborban különös figyelmet fordítunk a tudatosságra, különösen a környezettudatosságra, a kikapcsolódásra és, hogy mindezt a családok együtt, egyensúlyban élhessék meg.

A tábor fő tematikája a hulladékmentes szemléletmód átadása a családoknak olyan formában, ami a mindennapokba egy kis odafigyeléssel könnyen átültethető.
A gyerekek a szelektív hulladékgyűjtéssel barátkoznak, megismerve különböző anyagok előállítást, környezeti előfordulását és azt, miért fontos óvni a környezetünket. Sok kirándulással, szabad játékkal, barkácsolással, újrahasznosítással (Rólunk: Ökologistic Alalíptvány).

Az anyukák a tudatos otthonteremtés, háztartásvezetés témájával foglalkoznak a bútorfestő délutánokon, ahol saját kidobásra ítélt bútorukat újítják fel, megismerve egy olyan technikát és szemléletmódot, melynek segítségével kidobás helyett örömüket lelik a későbbiekben a felújításban, értékmentésben. (BOHOdesign)
Az apukák programja sokkal szabadabb, ők organikus módon kapcsolódnak be az anyák-gyerekek tevékenységeibe (bútorfelújításokba, barkácsolásba, tűzrakásba, kemence begyújtásába) pontosan annyira, amennyire kedvük van hozzá. Könyvet is hozhatnak:)

PROGRAM:

A tábor programját úgy dolgoztuk ki, hogy jusson idő a közös időtöltésre és az énidőre is: délelőtt közös programok, délután tematikus férfi, női és gyerekprogramok lesznek, ahol mindenki csak a saját programján vehet részt.
A családok külön-külön szobákban kapnak szállást. A reggeli, ebéd és vacsora biztosított, gyerekek számára az uzsonna is.
Reggeli után egy fakultatív családi program lesz minden nap.

 

A délelőtti programok keretében a tudatos, egészséges táplálkozás, és életmód témákat járjuk körül közösen szülők és gyerekek: sajtkészítés, kenyérsütés, zabpehely készítés, jóga, tánc, masszázs és túrázás programokon vehet részt, aki szeretne.

 

 

Délben közös ebéd és rövid lecsendesülés után kezdődik a nap “énidő” alkotó része.
Délutáni programok:
– A gyerekek újrahasznosítás, környezeti szemléletformálás fókuszú folalkozásokon vesznek részt, kirándulnak, bogarásznak…

 

 

– A nők eközben bútorfestő/bútorújrahasznosító foglalkozásokon bontakozhatnak ki. Megtanulják a bútorfestő alapokat, dekorációs technikákat, melyek segítségével környezetbarát alapanyagokkal újjávarázsolhatják megunt, régi bútoraikat úgy, hogy ne kelljen kidobni a régit.

 

 

– A férfiak számára az első nap csapatépíés, majd szabadon beszélgetnek, lazítanak. Ezt követően számukra sportolási lehetőségek, olvasás, kirándulás, apás közös lazulás, barkácsolás lehet az elfoglaltság.

A napok a vacsorával zárulnak, mely után közös mesélés tábortűznél, vagy családi félrevonulások lehetnek, ez teljesen tőlünk függ majd.

A tábor péntek délután ér véget egy közös búcsúzással, az együtt töltött idő megünneplésével.
A tábor eredeti célja a gyerekek környezeti személetformálása. Ám mi egységekben gondolkozunk, hisszük, hogy a személeltformálást a családban kell elkezdeni. Ezért hívunk minden családtagot, hogy közösen megtapasztaljuk, hogy újrahasznosítani, értékmenteni nem csak zöld, hanem gazdaságos és trendi és közösségformáló is. Ebben a szemléletben alakítottuk ki a felnőtt programokat, hogy mindenkinek lehetősége legyen minél több új ismeretre szert tenni akár táplálkozásban, akár életmódban, mindennapi életvitelben, vagy akár az otthon kialakításában. És persze a sok-sok gyerekprogram is a célt szolgálja: környezeti érzékenyítés programunk alatt a gyerekek megismerik a környezetet, a környék élővilágát, megismerik, miért fontos a környezeti egyensúly. A környezet szeretete után következhet a környezet védelme, mely innentől kezdve “gyerekjáték”.

Mivel a tábor október végén kerül megrendezésre, a résztvevők készüljenek a zordabb időjárási körülményekre. Hidegben is túrázunk, és tartunk kinti programokat, főleg a gyerekeknek!

A tábor tartalmazza:
– 4 éjszaka szállás
– napi háromszori étkezés (gyerekeknek négyszer)
– délelőtti fakultatív programok (jóga, sajtkészítés, masszázs stb)
– délutáni gyerek- és felnőtt foglalkozások

Az utazást egyénileg kell megoldani!

A tábor ára (pályázat nyerteseinek):
Felnőtt: 15.000 Ft/fő/5 nap
Gyerekek számára ingyenes
A táborba CSAK pályázati úton lehetséges felvételt nyerni!

A táborba a gyerekek csak szülővel vagy nagyszülővel érkezhetnek, közös szobát kapnak.

A pályázat részleteit, beküldési határidőt az Ökologistic Alapítvány oldalán találod meg.