« Vissza

Neked mekkora a lábnyomod?

Biztosan megmérted már a hangak.hu oldalon linkelt ökolábnyom számító segítségével.

logo_hmhA Föld Napja Alapítványnak köszönhetően nem kell tovább azon töprengenünk, hogyan óvhatnánk még jobban környezetünket, hiszen oldalukon hasznos ötletekkel és érdekes tudnivalókkal látnak el minden olvasót. A husmenteshetfo.hu lapon immár több, mint kétezren vállalták csatlakozásukkal, hogy heti egy húsmentes nappal csökkentik ökolábnyomukat.

2015 az évfordulók éve – idén ünnepli 25. évfordulóját a magyarországi Föld napja mozgalom, és ez a 45. évfodulója a Föld napja világmozgalomnak. Sokat tettünk, de nem eleget – ezért is volt 2014 az eddigi legmelegebb év a Földön a mérések 1900 körüli kezdete óta.

2015 a talaj és a fény nemzetközi éve. Egyik nélkül sem élhetünk. Talaj és fény nélkül nincs élelmünk. Több növényt, kevesebb haszonállatot. Legyen újra húsmentes a Föld napja! Rád is számítunk! Ha félmillióan csatlakozunk, akkor egyetlen nap alatt 2 tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a légkörbe. Csatlakozz, ne csak ezen az egy héten! Tégy az éghajlatváltozás ellen! Minden héten!

És mit tehetsz még? Sokat. Zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész étel helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit… ajándék a környezetnek, az egészségnek.Hands on a globe

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon.
Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól.

forrás: fna.hu