Mi a Hangák?

Adom a hangom: mert bízom a 21. századi közösségi munkában; a különböző hátterű, de azonos célért megmozduló, tenni akaró, információt hitelesen nyújtó nők erejében és barátságában!” Sitkei Krisztina

Kezdeményezésünk célja, együtt lenni, környezettudatosabban létezni a hétköznapokban és másokat is erre biztatni.

okologisticrolunk_xaDl1402289822Az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány kifejezetten lakossági ága vagyunk, magunkat Zöldre érett nők közösségeként definiáljuk. Praktikus, és bárki számára érthető és élhető módon szeretnénk ráirányítani a figyelmet arra, hogy a környezetterhelés milyen kritikus méreteket öltött napjainkra, és ennek az egyén épp úgy részese, mint az ipari vállalatok. A probléma közismert, mi abban próbálunk segíteni, hogy te is megtaláld az utad, hogyan tehetsz környezetedért a hétköznapokban, hogyan lesz a fenntarthatóság egy nehezen megfogható kifejezés helyett egyszerű és mindennapi gyakorlat.

Magyar bio, öko és környezetbarát gyártókkal összefogva közösségi vásárlás keretében juttatunk el zöldinfókat, termékeket egyre több családhoz. Eddig 80 nő hozott létre hangaközösséget szerte az országban, a lehető legegyszerűbben összekapcsolva így a termékeket a végfelhasználókkal. Minden egyes vásárlással a hangaközösség által megjelölt alapítvány, egyesület is támogatásban részesül. Eddigi ismereteink szerint ebben a formában ma Magyarországon nem működik közösségi vásárlás. okologisticprogramjaink_jhAh1402911375Azok a hangák, akik vállalni tudták, csatlakoztak ahhoz a szolgáltatásunkhoz, melynek keretében a használt flakonokat, valamint a használt háztartási étolajat összegyűjtjük és gondoskodunk a körforgásba való visszatérésükről. Előbbiből újrahasznosított műanyag használatai tárgyak, utóbbiból biogáz készül.

A Hangák olyan társadalmi célokat szolgáló kezdeményezés, ahol nincs profit, mégis mindenki jól jár. Mivel a közösségi zöldítést a hangák önkéntes csapata végzi, és mivel nem raktározunk, nem tartunk fenn a hagyományos kereskedelemre jellemző szervezeti struktúrát, így van lehetőségünk jó áron, extra árrés nélkül biztosítani a termékeket a vásárlói közösség számára, miközben kedvezményben részesülhetnek a hangák és az általuk megjelölt civil szervezet is adományhoz jut. 2013 óta közel 2 millió forintot adományoztunk különböző arányban kb. ötven szervezet számára.felajanlott

A hangák közössége olyan nők közössége, akik nyitottak arra, hogy lépésről lépésre egymást támogatva haladjanak a környezettudatosság útján és segítik környezetüket, hogy ők is tehessenek egy lépést, mindegy mekkorát. A hangakedvezmény nem a meggazdagodás ígérete, nem is jövedelem, de ha megtakarítod velünk a rezsid egy részét, netán annyi kedvezményt összegyűjtesz, mint a Gyes, és közben értéket teremtettél egy jó közösségben, akkor megérte.

A magyar termékek népszerűsítésével hazai gyártókat támogatunk és költséghatékony megoldást kínálunk.ökoikon1