« Vissza

Közösségben az erő

Az élet új helyzet elé állított mindannyiónkat. Amit tehetünk, hogy megvizsgáljuk milyen pozitív változást hoz, milyen tanításokat kapunk általa. A következő napokban szeretnénk közösségünk tagjainak pozitív megéléseit veletek is megosztani, akik hozzánk kapcsolódtok ilyen-olyan formában. Tartsatok velünk, és, ha szeretnétek kapcsolódjatok be, írjatok nekünk és közzétesszük!

Jöjjön az enyém:

Vészity Kata vagyok. A Hangák Zöldközösségi szerveződés civil szervezeti részét vezetem. Környezeti nevelek, táboroztatok, fesztivált zöldítek. Amikor lehet. Most nem annyira lehet. Legalábbis úgy, ahogy eddig.

Két hete csütörtökön azzal telt a napom, hogy fogadtam a telefonhívásokat és megértően reagáltam arra, hogy lemondták a rendezvényeket, melyekre programelemként mentem volna, újrahasznosított játékaimmal, környezeti nevelő foglalkozásaimmal. Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva nap végére nem volt bennem bizonytalanság, sem félelem, mégha ezek az események jelentik is az alapítvány fő bevételi forrását, így az enyémet is. A negatív érzések elkerültek, mi több örömteli várakozás lett úrrá rajtam. Vajon mit hoz a változás az életünkbe? Hétvégén kiderült, hogy a gyerekeink nem mennek iskolába legkevesebb a következő két hétben. Sejtettük, hogy ez akár azt is jelentheti, hogy ebben a tanévben már egyáltalán. Nem mondom, hogy zökkenőmentes volt az elmúlt hét, de olyan dolgokat tanulhattunk, amire más – kevésbé éles – helyzetben nem ( vagy nem így) lett volna lehetőségünk. A mértékletességet, szolidaritást, rugalmasságot, következetességet. Együtt, egymástól! Én azt élvezem, hogy jobban megismerhetem őket. Az életüknek az a része, amit nem velem töltöttek, és csak kis morzsákat kaptam belőle egy-egy élménybeszámoló által, vagy a tanító néniken keresztül, most kinyílik előttem. Dalolnak, verset mondanak ( vagy írnak), rajzolnak, számolnak, következtetnek, ráeszmélnek, terveznek napot, kertet, jövőt. Ők azt élvezik, hogy azért ez mégiscsak szabadabb. Az eszközök között elfér sokminden. Például a nagyobbiknál töténelemtanulásnál a Trója című film, vagy a kissebbiknél számolás, mérés és kézműves foglalkozás összehangolása pogácsasütésben.

És mi a helyzet a munkával? Van az a mondat, ami sokunk fejében zakatolt: Nem érem utol magam! Hát most talán sikerül. Talán erre kaptunk most egy kis időt, hogy újratervezhessünk. Hogy érezhessük, jelen vagyunk a saját életünkben.

Segítsünk egymásnak!

Elindult egy kezdeményezés, melyben arra ösztönzik az embereket, hogy a hazai gazdaság, ezáltal a magyar emberek megélhetésének védelme érdekében fókuszáljunk fokozottabban a hazai termékekre/szolgáltatásokra. Így könnyebben talpraállhatnak azok a vállalkozók, akik nehéz helyzetbe kerültek a kényszerpihenő miatt. Vásárlóközösségünk is a hazai gyártók termékeire alapult.

Most a közösségünk tagjait is szeretnénk előnybe hozni azáltal, hogy bemutathatják portékájukat, szolgáltatásukat.

Elsőként Iványi Zsófit, vagyis a BOHO design-t ajánljuk. Amit tőle kaphattok, akár az otthon töltött időt is könnyebbé teheti. Miért ne lehete a bezártságból KREATÍV ÉNIDŐ. Őt idézzük:

Két tanfolyam közül választhatsz (a csomagküldés még működik, rendelhetsz festéket, ha belevágnál)

Az alaptanfolyamon antikolás technikakat, visszacsiszolás, szárazecset, antik viaszok mutatok, illetve megtanítalak gyönyörűen stencilezni. Nem kell komoly eszközöket elkepzelni, ecset és mosogatószivacs is elég 🙂
Ezzel a tanfolyami tudással nekilathatsz a bútorfestésnek. Ha menet közben elakadsz, online tudok segíteni.

A dekorációs technikákban a 3D stencilezést, az ornamentika dísz keszitest, aranyozast, patina hatások létrehozás tanítom meg. Ráadásként bemutatom hogyan festhetsz Harzo +latex festék kombóval csiszolás nélkül (Harzohoz most nem lesz könnyű hozzajutni, postán én eddig nem találtam… De krétafestékkel is ugyanez működik természetesen)

Mindkét tanfolyam 9950 Ft

Az akció március 31-ig tart, ez azt jelenti, hogy az addig megrendelt és kifizetett tanfolyamokat tudom elfogadni.
Április 1-től nem állítok ki számlát.

FIGYELEM: A megvásárolt tanfolyamot bármikor, bármeddig megnézheted és ha elakadsz, akkor segítek. Az időkorlát a vásárlásra vonatkozik csak.

Itt éritek el: http://www.bohodesign.hu

Otthon-suli

Így a végére hoztunk még egy ajánlót is, ami az otthoni tanulásban lehet mankó. Ismeritek a http://www.zoldmatek.hu oldalt? Környezetvédelem és matematika van összehangolva a feladatlapokban, és egy aktuális zöld hírhez van kapcsolva. A természettudományos ismeretek is bővíthetőek, ha beszélgetünk a csemetével a cikkben szereplő témákról, és a saját tudáskészletünk is szélesebb lesz a környezetvédelmi aktualitások terén ( legalább pár perc vírusinfó mentesen telik). Most például a petkalózokkal ( akiknek népes táborát hangalányok is erősítik) foglalkozik a 2. osztályosoknak szóló rész. Kukkantsatok bele!

Ha pedig van egy szuper zöldülni vágyó közösséged, keress bennünket bátran és csatlakozz a Hangák csapatához! ( Az info@hangak.hu címre küldj nekünk egy levelet és felvesszük Veled a kapcsolatot).