« Vissza

És te? Dolgozol?

Tegnap különleges élményben és megtiszteltetésben volt részünk. Részt vehettünk a Jól-Lét Alapítvány által létrehozott Nóra-hálózat egyik új pontjának születésén. A Szegedi Nóra-Pont megnyitójára hangánk, Nyisztor Adrienn invitált bennünket, aki a hálózat legifjabb szolgáltatásának alapítója is.

12179034_10200901696701935_145645438_nMost egy kicsit sajnáljuk, hogy mi magunk nem Szegeden élünk, és végtelenül hálásak vagyunk, hogy megismertük ezt a szuper csapatot. Ezentúl heti rendszerességgel három szakember gondoskodik arról, hogy a szegedi, és szeged környéki nők hatékony segítséget kapjanak az álláskeresés útvesztőjében, a nehézségek leküzdéséhez pedig ingyenes párterápiás csoportot is indítanak.

A hawaii tánccal és Ibsen Nórájából kiragadott jelenetekkel ékesített megnyitón egyetlen dologban biztosan egyetértettek a résztvevők: a munkakeresés és munkavállalás területén nem ritka a nőkkel szembeni negatív diszkrimináció. Az aktív munkavállalás gondolata néhány év gyereknevelés után pedig sokszor nekünk nőknek rémisztőbb, mint valójában az indokolt volna. A Nórások azért vannak, hogy segítsenek felkutatni önmagunk értékeit, megerősítve önbizalmunkat. Ha mindez már megvan, megtanulhatunk kiváló önéletrajzot és motivációs levelet írni, begyakorolhatjuk az állásinterjún előforduló legcikibb pillanatokat, és még egy szemüveget is kaphatunk, melyen keresztül könnyebben meglátjuk a nekünk való munkát.

És hogy hol kapcsolódtak a Hangák a Nórákhoz? A Hangák elkötelezett támogatója a gyerekes családoknak. Egy támogató női közösség, mely ugródeszkát jelenthet, és az elmúlt két év során már jelentett az otthoni gyereknevelés és a munka világa között.

Nórák, Hangák, nőjetek nagyra!

12179207_10200901697781962_1569983267_n