« Vissza

Egy mosási baleset szerencsés esete

Green-car-innovations-2015Hétvégéhez közeledve a család kivonult a kertbe vödröstül, keféstül, GreenCarostul, hogy szeretett négykerekűnket felszabadítsuk a több hetes téli kosz alól. Kezdtük az autó belsejével, ahol Zöldlomb üvegtisztítóval megpucoltuk az ablakokat, tükröket. Ehhez a művelethez egy citromsárga mikroszálas kendőt vettem elő. A műszerfal és műanyag belső borításokhoz már szükségünk volt egy újabb tiszta kendőre, a narancssárgára, mert hát valljuk be az autó még belülről is koszosabb volt az átlagosnál. Miután megtörtént a külső mosás, utolsó simításként a gyerekek kézről-kézre adták a zöld kendőt, amivel szép fényesre törölték a verdát, gondosan kitérve kerekekre, néha az olajos alvázra is tévedve. A három törlőkendőt egy langyos vizes öblítés után bedobtam a mosógépbe, és gondoltam, hogy teszek majd mellé egyéb hasonlóan szennyezett portörlőt, majd elindítok egy mosást.

Jól el is felejtettem ezt a nagyszerű tervemet, amikor egyszer a mosógép hangjára figyeltem fel. Mivel a férjem úgy látta, megtelt a szennyestartó, gondolta elkezdi felszámolni a szennyest. Természetesen a fehérekkel kezdte. Bepakolta a gépet (Cleaneco folyékony mosószer, öblítőként ecetes víz mosóparfümmel) közben nem vette észre, hogy a három rettentően koszos törlőkendő már ott lapul a dob alján. Miután rájöttünk, hogy túl késő bármit is tenni a hófehér ruhák megmentése érdekében, lelkileg felkészültünk a legrosszabbra, és azt fontolgattuk, hogy lesz-e esélyünk a szürke ruhákon valamicskét javítani kedvenc aktív oxigénes fehérítőnkkel. Egymást támogatva támolyogtunk a mosógép elé a program végén, és csukott szemmel nyitottunk ajtót a vizes ruháknak.

Nem hiszitek el! Mi sem hittük! Minden fehér makulátlan fehér maradt, mintha legalábbis nem egy sáros-olajos autót mostunk volna. Holnap első dolgom az lesz, hogy megmutassam anyukámnak, aki „nem hisz” az öko mosószerekben 🙂

T-shirts Hanging out to Dry