« Vissza

Újra hasznosítunk. Műanyagból műanyag – októberi HANGAdó (2018.)

16367_hangak-m

ÚJRA HASZNOSÍTUNK. KÖSZÖNJÜK NEKED IS, HOGY EGYÜTT ZÖLDÍTJÜK A FÖLDET!

OKTÓBERI HANGADÓ 2018.

Közös munkánk gyümölcse lassan beérik. Kérditek, mi lesz a műanyag falkonokkal, amikben a tisztítószert elviszitek? Válaszoltunk: hát hozzátok vissza! De utána mi lesz? Mutatjuk…

Nektek köszönhetően új terméket vezetünk be a kínálatba, mert most tettünk egy lépést, nem is akármekkorát!

Ha pedig még ennél is többet szeretnétek tudni az újrahasznosításról, szelektív hulladékgyűjtésről… és még nincs programotok az őszi szünetre, mindenképpen olvassatok tovább!

Az Ökologistic Alapítvány tevékenysége alapvetően a hulladék körül forog. Szemléletformálunk, hulladékból készült játszóteret működtetünk, és részt vállalunk az ipari hulladék újrahasznosítás folyamatában is, úgy, hogy nyersanyagot juttatunk a rendszerbe.
Amikor sorsunk összeforrt a Hangákéval, ezt a tevékenységet terjesztettük ki a Zöldre érett nők közösségére is. Pár éve általatok is kerül ebbe a rendszerbe értékes nyersanyag, hogy újjászülethessen az anyag egy új termékben. Szelektíven gyűjteni egy környezettudatos háztartásban már alapvetés. Eljött a pillanat, hogy bekapcsolódjunk a folyamat másik oldalán, abban a szakaszba, amikor újraindul a kör.Ezt úgy tehetjük meg, hogy tudatosan keressük azokat a termékeket, melyek másodnyersanyagból készülnek.
Partnercégünk re-granulátumot készít azokból a flakonokból, amiket egy-egy Hanga-termék átvétel alkalmával visszahoztok a bázisra. A kis gyöngyöcskék pedig összeolvadva és végigutazva egy gyártósoron szemeteszsákká lényegülnek.

Hogy a kör teljes legyen, ezeket a szemetesszákokat most beillesztettük a kínálatba. Sajnos az utolsó útjukra engedve azt az erőforrást, melynek keletkezése évmilliók eredménye. Az anyag erős, akár több használatot is kibír.
Legyen hát a szempont, hogy minél tovább használjuk őket. Ha kommunális szemetet gyűjtünk bele, akkor igyekezzünk minél később megtölteni a szemetest, ha pedig a szelektív gyűjtőbe visszük ebben a műanyagokat, akkor használjuk többször, vagy dobjuk a műanyaghulladékkal együtt a gyűjtőbe, hátha kap még egy esélyt.

 

 

 

 

 

 

Nemrég elbúcsúztunk a papír zsebkendőktől, lévén semmi környezetbarátkozást nem mutattak. Amit most kínálunk helyette egy sokak által drasztikusnak vélt, ám ugyanakkor a legjobb megoldás a hulladékmentesség útján. Szép, színes textilzsebkendők kerültek a palettára, amiket nem csak a náthás időszakban használhattok. Törlőkendő, szalvéta is lehet belőle. Elengedhetetlen tartozéka a női retikülnek.

 

 

 

Biztosan sokan értesültetek már arról a szuper lehetőségről, melyben pályázhattok egy 5 napos őszi családi öko-wellness nyaralásra!
Akinek felkeltette az érdeklődését, siessen, mert jövő hétfő (októbar 15.) a nevezési határidő.

Öt nap, teljes ellátással, szállással és sok-sok szuperséges programmal várjuk a zöldülni vágyó családokat! Délelőttönként közös programok, sajtkészítés, tánc, kenyérsütés, jóga…
Délután külön programok várják a felnőtteket és a gyerekeket, anyukáknak bútorfestő kreatív foglalkozások, apukáknak csapatépítő játékok, gyerekeknek kirándulás, vetélkedők és sok-sok szabad játék.

Ami ebben a fantasztikus (már önmagában az), hogy a gyerekek számára teljesen ingyenes a részvétel, a felnőttektől pedig jelképesen 15ezer forintot várunk fejenként (igen, összesen, mindenre)

Részletek és jelentkezés (nagyon egyszerű feltételek vannak, pl írd le, miért jönnél, rajzoljatok valamit:): az Öcologistic Alalíptvány oldalán találtok.

Kövessétek a Hangákat a Facebookon, idén is szuper cikkekkel, praktikákkal, társadalmi és környezettudatos kezdeményezésekkel és kampányokkal várunk mindenkit.

Ha pedig van egy szuper zöldülni vágyó közösséged, keress bennünket bártan és csatakozz a Hangák csapatához (info@hangak.hu oldalra küldj nekünk egy levelet és felvesszük Veled a kapcsolatot).

Csodás meleg őszi napokat kívánunk:
Hangák