« Vissza

Születésünk története

Aki még nem böngészte át megújult honlapunkat, lehet, hogy lemaradt egy-két jó sztoriról. Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a Rólunk szóló oldalt, ahol néhány Hangával ismerkedhettek meg. A hangák megálmodóival készült interjú szerintünk különösen sokat mond el a céljainkról, közösségünkről:

Hanga körökben egymás közt csak főhangáknak becézzük őket. Kucsinka Gabriella és Garamszegi Zsuzsanna álmodták meg, majd hozták létre ezt az egészen egyedülálló kompozíciót, melyhez országszerte immár mintegy ötvenen csatlakoztak. Talán erre mondják azt, hogy minden álmotok így váljon valóra. Általában ez beteljesül?

KucsinkaGabriellaGabi: Bátran vállalkozó típusnak tartom magam, és ha egy álmom megvalósításáról van szó, elég elszánt vagyok, bár ez nem mindig előnyös tulajdonság. A Hangák esetében mérhetetlenül boldogsággal tölt el, hogy vettünk egy nagy levegőt és fejest ugrottunk. Zsuzsi barátnőm vállalta a lelkesítő szerepét, azóta is támogat nagyszerű meglátásaival, tanácsaival.

 

garamszegizsuzsiZsuzsi: Azt gondolom, mindent beletettünk, ami számunkra fontos. Sokat dolgoztunk a részleteken, hónapokon át saját háztartásunkban teszteltük a magyar gyártók termékeit, szakemberekkel konzultáltunk, ismerőseink véleményét kértük ki, míg végül kikristályosodott a Hangák tökéletes képe.

Ezek szerint ez az álom nem “csak úgy” valóra vált, sok munka van a mögött, hogy teljesüljön minden számotokra fontos paraméter.

Zsuzsi: Nem titkolom, hogy nagyon sokat törtük a fejünket és jelenleg is napi szinten ötletelünk Gabival, de épp azért találtuk ki ilyennek, hogy a gyereknevelés mellett valódi lehetőséget biztosítsunk – nem csak önmagunknak, hanem minden Hangának – az aktivitásra.

Gabi: Aktivitásból nincs hiány, ez tény! Néha úgy érzem, én vagyok a legfáradtabb ember a világon, például amikor még hajnali háromkor is pakolok 🙂 De mindig megvan az egyensúly, és új energiával tölt fel, ha kapunk egy kedves köszönő e-mailt és érezzük, hogy mennyire hálás például egy óvoda az adományért.

Ez valóban nagy megerősítés lehet és tényleg fantasztikus, hogy a profitot jó ügyek támogatására fordítjátok! Kérlek, meséljetek még! Milyen visszajelzéseket kaptok általában?

Gabi: Nem csak az alapítványoktól kapunk pozitív visszajelzéseket. Az egyik legemlékezetesebb egy gyártótól érkezett, aki azt mondta, hogy nemzetgazdasági programba kellene beintegrálni a Hangákat J Furcsán hangzott, de olyan jól kifejezte, milyen fontosnak tartja a kezdeményezést. Szintén szívet melengető érzés volt, amikor egy anyuka pakolás közben mellékesen azt mondta, hogy visszakapta az önmagába vetett hitét, újra értékesnek érzi magát és belevágott egyéb tervei megvalósításába is. Az egyik legfontosabb küldetése a Hangáknak az anyukák visszasegítése a “felnőttek világába” anélkül, hogy a kisgyerekeiket másokra bíznák.

Zsuzsi, úgy tudom, hogy neked szakmádba vág ez a fajta tevékenység. Hogy vagy ebben, mint szakember?

Zsuzsi: Kár titkolni, hogy a Hangák ötlete megszólította bennem a közgazdászt és humán szervezőt, a környezettudatos, felelősséggel élő embert is, legfontosabb értéke számomra mégis a kisgyermekes léthez kapcsolódik. Fantasztikus számomra, hogy kisgyerekek nevelése közben a Hangák lehetőséget ad az anyáknak arra, hogy a felnőtt énjük is inspirálódjon. Szívügyem, hogy édesanyák közösen tevékenykedhessenek jó ügyért. Hab a tortán, hogy ez magyar gyártók, magyar termékein keresztül valósul meg. Hazaértünk, itthon vagyunk.