« Vissza

Szaloncukor házilag

Jó, ha van a tarsolyban egy tuti szaloncukor recept. A StreetKitchen olyan megoldást kínál, ami nem csak adalékanyag mentes, de annyira finom, hogy elkészítésével egy időben biztos rejtekhelyről is gondoskodnom kell, különben karácsonyra egyetlen szem sem marad belőle.

Hozzávalók:

A vajkaramellához:

  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg barna nádcukor
  • 2,5 dl zsíros tejszín
  • csipet só
  • 1 vaníliarúd

A marcipánhoz:

  • 20 dkg blansírozott mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 1-2 ek hideg víz
  • 1/2 narancs reszelt héja

A feketeribizlihez:

  • 15 dkg fagyasztott feketeribizli
  • 2 ek cukor

A csokoládébevonathoz:

  • 20 dkg legalább 60% kakaótartalmú étcsokoládé

Forrás: streetkitchen.blog.hu