« Vissza

Segítség! Elfogyott a mosogatószer

Zöldre érett nőként be kell vallanom, hogy nálunk a mosogatás projektet teljes egészében a férjem vezeti. Mentségemre legyen, hogy a koszos edények előállításában viszont én állok az első helyen, ami azt feltételezi, hogy rendszeresen főzök a családra.

Egy hosszú nap után előfordul, hogy csak késő este kerül sor a mosogatásra. Így történt ez tegnap is, amikor éjfél körül döbbenten tapasztalta életem párja, hogy egyetlen molekulányi mosogatószer sincs már a szekrényben. Mivel éjfélkor még a szomszédba sem szalad át az ember (még mosogatószerért sem), kénytelenek voltunk az otthonunkban található mindenféléből gyártani valami használhatót.

Csak lazán, ahogy MacGyver – és kedves felesége – tenné szorult helyzetében. Épp úgy, amint a filmekben, pattanásig feszült figyelemmel, villámgyors és pontos mozdulatokkal előállítottuk hát a szuperhatékony vegyi anyagot, majd az utolsó másodpercben rányomtunk mosogatógépünk “start” feliratú gombjára.

Bízz bennem! Ura vagyok a helyzetnek! (őszintén remélem, hogy működik)

Bízz bennem! Ura vagyok a helyzetnek! (őszintén remélem, hogy működik)

Ma reggel a csillogóan tiszta edények látványával ébredtünk, büszkén gratuláltunk egymásnak és természetesen a főszereplőknek:

A mosogatáshoz:
  • fél kanál Na-perkarbonát (magyar hangja: Aktív oxigénes fehérítő)
  • másfél kanál Na-hidrogénkarbonát (magyar hangja: Szódabikarbóna)
Öblítéshez:
  • másfél kanál citromsav fél liter vízben oldva
  • fél deciliter 70%-os alkohol (patikában kapható) az oldathoz keverve

dishwasher