« Vissza

Petrolkémiától a natúr kozmetikumokig

A Marie Claire karácsonyi számában Bíró Szabolcs mutatkozott be és mesélt a Hangák által is nagyon kedvelt WiseTree dezodorok születéséről.

Természetes szépség, kívül-belül

Manapság szerencsére a méregdrága, márkás kozmetikumok helyét egyre inkább kezdik átvenni a természetes alapanyagokból készült, ártalmas összetevőktől mentes termékek. Bíró Szabolcs a Wise Tree Naturals ötletgazdája is beállt a sorba, ám számára nem csak a külső szépségápolás a fontos, hanem a belső gondoskodás is.

Sokak életében következik be valamiféle fordulat, vagy felismerés, aminek hatására egyszer csak megszabadulnak a hagyományos tisztítószerektől vagy kozmetikumoktól, és egy csapásra természetes termékekre váltanak. Bíró Szabolcs életében azonban nem volt ilyen fordulat. Mindig is igyekezett tudatosan egészséges életet élni, az élelmiszerek gondos megválogatásától kezdve egészen a saját készítésű, veszélytelen tisztítószerek használatáig. Szabolcs jól ismeri a kozmetikumok összetételét, és az azokat alkotó anyagokat, hiszen vegyészmérnök, aki ásványolaj –és petrolkémiából szerezte meg doktori fokozatát, így tulajdonképpen minden feltétel adott volt ahhoz, hogy létrehozhassa saját, természetes márkáját. „Egy hátizsákos túra alkalmával kristályosodott ki a Wise Tree Naturals ötlete.” – magyarázza Szabolcs. „A saját magam által fabrikált dezodor sokkal jobban bírta a gyűrődést, mint két másik kereskedelmi termék. A Burmai határhoz közel, a dzsungelben jött az ötlet, hogy építsünk fel egy céget.”

 

A természetesség persze kulcsfogalom. Egy laikus vásárló számára nehéz lehet megállapítani, hogy az üzletek polcain kapható, természetesként hirdetett kozmetikumok valóban nem tartalmaznak-e semmilyen káros összetevőt. Szabolcs mindenkit arra biztat, hogy járjon utána az egyes termékeket alkotó komponenseknek, ugyanis nem mindig vehetjük készpénznek a gyártó szavait: „Sajnos gyakran óriási lódítások mennek azt illetően, hogy valami természetes-e vagy sem. Erre ugyanis nincs definíció, de jogi szabályozás sem. Mi teljes átláthatóságot biztosítunk, a termékeink leírásainál minden felhasznált komponens magyarul is megtalálható rövid kivonatok kíséretében. Könnyen megtalálható minden információ a döntéshez, nincs hókuszpókusz.”

A kizárólag természetes összetevőkből krémek és dezodorok ráadásul rendkívül gazdaságosak is, ugyanis egy kevés is elegendő belőlük, arról nem is beszélve, a csomagolásuk is a környezettudatosság jegyében, újrahasznosított papírból készült.

Szerző(k):KD

forrás és fotók: Marie Claire