« Vissza

Olajat a tűzre?

 

 

oliva es babaolaj

 

A logikus válasz már itt van a nyelvünk hegyén, de komolyra fordítva a szót vizsgáljuk csak meg a babaolajat!

A kereskedelmi forgalomban sajnos sok olyan kozmetikummal találkozunk, amelyek ásványi olajat (vagy paraffint) tartalmaznak. Ásványi olajnak a kőolajfinomítás melléktermékeként keletkező “könnyebb” olajakat nevezik. Meglepő módon nem csak kozmetikumokban, hanem a gyógyászatban és az élelmiszeriparban is használják.

Milyen hatással van a bőrünkre?

Az ásványi olajak erősen apoláros jellegüknél fogva nem szívódnak be a bőrbe, viszont a bőr pórusait eltömítik, blokkolják a hámrétegek természetes élettani folyamatait. Hosszú távon alkalmazva nem a bőr puhaságát érjük el, hanem épp ellenkezőleg. Kiszáradáshoz, vízhiányhoz vezet, gyulladásos folyamatokat indíthat.

A fentieket figyelembe véve saját és babánk bőrére is kizárólag hidegen sajtolt, 100%-os tisztaságú növényi olajat kenjünk, mely beszívódva táplálja, és egészséges működését támogatja.