« Vissza

Öko-nap márciusban! – februári HANGAdó

16367_hangak-m

Találkozzunk márciusban: Öko-nap Csömörön!

februári HANGADÓ 2019.

Nos, a KÖZÖSséget a KÖZÖS érdeklődés kapcsolja össze, s ebben nálunk nincs hiány. Anyák vagyunk, tudatosak, környezetünkkel, emberi kapcsolatainkban, szemléletünkben, vásárlásunkban, gondolkozásunkban, gyereknevelésben….. lehet, hogy “csak” az egyikben, vagy a másikban, de egyfelé gondolkozunk. Ismerjük meg egymást. Újra.


Március 2-án 9-17 óra között a következő program kerül megvalósításra a Csömöri Művelődési házban:
Környezeti nevelő programunk olyan témákat mutat be ahol mindennapi tárgyainkon keresztül a minket körülvevő Világ értékei kerülnek más megvilágításba. Végigmegyünk egy-egy termék teljes életciklusán, kis bepillantást nyerve az anyag körforgásba. Az erőforrás keletkezésétől, egy-egy tárgy hulladékká válásáig vizsgáljuk hol van a terhelés maximuma. Azt szemléltetjük, hogy a kőrforgás a természetes folyamat, és ennek fenntartása a szelektív gyűjtésen keresztül valósulhat meg. Interaktív játszóházunkban egy közös válogatást követően az újrahasznosító üzemek működésébe engedünk bepillantást, a köztes anyagok ( pl. műanyag granulátum) segítségével.
A HOGYAN-ról  MIÉRT-re helyezve a hangsúlyt. A MIÉRT-ek felismerése céljaink szerint egy belső motivációt indít el, és a cselekvésre ösztönzi a gyerekeket.

Ez a belső folyamat fogékonyabbá teszi őket a megoldások befogadására, így erre épül a HOGYAN-ok ismertetése, vagyis a szelektív gyűjtés gyakorlati bemutatása. 
A program része, hogy megmutatjuk mit lehet csomaglás mentesen vásárolni, akár helyben is. Ezt a felnőttek és a gyerekek is megszemlélhetik.

Ezzel párhuzamosan a Hangák csapata mutatkozik be, hogy a felnőttek figyelmét is lekössük, hasznos, érdekes információkkal lássuk el őket is a környezettudatos háztartásvezetés témakörében.

Közösségünk programja:
Általános bemutatkozás – beszélgetéssel, élménybeszámolókkal a közösség tagjai részéről.
Karitatív tevékenységeink kisfilmmel bemutatva.
Vásárlóközösségünk gyártóit is invitáltuk, hogy lehessen tőlük kérdezni.
Kencekeverde: krém készítés, szappanfőzés.

Velünk lesz Tóth Andi, a Dobd ki a szemetest ! című könyv írója. Könyvbemutatóval és beszélgetéssel készül.

Tóth Andi zéró hulladék aktivista, blogger, három gyermekes édesanya, háziasszony

Sokáig azt hitte, környezetvédő, mert bioélelmiszereket és öko tisztítószereket vásárol, és mosható pelenkát ad a kislányára. 2016. január 1-jén egy interneten olvasott cikk hatására drasztikus lépésre szánta magát, és elindult a zéró hulladékos háztartás megvalósításának útján. Könyvében saját gyakorlati tapasztalatait osztja meg az olvasókkal, arra inspirálva őket, hogy vágjanak bele a hulladékminimalizáló életforma kialakításába. Rendszeresen tart előadásokat, workshopokat, szemléletformáló projekt órákat környezetvédelmi és fenntarthatósági rendezvényeken, fórumokon, könyvtárakban, iskolákban.

A Háztartásom Hulladék Nélkül blog, Tóth Andi – Háztartásom Hulladék Nélkül Facebook-oldal és a 17 600 tagot számláló Háztartásom Hulladék Nélkül Facebook-csoport háziasszonya.

Délelőtt a Csötesz által tartott fórumbeszélgetésen az érdeklődők értesülhetnek az település hulladékkezeléséről, aktualitásokról.
Van közösséged? Te mire fordítanád? Pici lépésekkel haladunk, szemléletformálunk, növekszünk és jót teszünk. Hamarosan nagy Hanga találkozó is lesz, figyeld a híreket és gyere, ismerkedj meg a közösségünkkel (nem vagyunk MLM, sima “valamilyen”-tudatos anyukák, akik a babázás mellett egy kicsit másra is vágytak).

Rendelési hét van, keresd a Hangádat, vagy csatlakozz közösségeddel hozzánk!

Kövessétek a Hangákat a Facebookon, idén is szuper cikkekkel, praktikákkal, társadalmi és környezettudatos kezdeményezésekkel és kampányokkal várunk mindenkit.

Ha pedig van egy szuper zöldülni vágyó közösséged, keress bennünket bártan és csatakozz a Hangák csapatához (info@hangak.hu oldalra küldj nekünk egy levelet és felvesszük Veled a kapcsolatot).

Klímaváltozás hatásaitól mentesebb hideg téli napokat kívánunk:
Hangák