Mi a Hangák?

Adom a hangom: mert bízom a 21. századi közösségi munkában; a különböző hátterű, de azonos célért megmozduló, tenni akaró, információt hitelesen nyújtó nők erejében és barátságában!” Sitkei Krisztina

A Hangák Zöldközösségi Szerveződés célja, együtt lenni, együtt tenni, környezettudatosabban létezni a hétköznapokban és másokat is erre biztatni.

Praktikus, és bárki számára érthető és élhető módon szeretnénk ráirányítani a figyelmet arra, hogy a környezetterhelés milyen kritikus méreteket öltött napjainkra, és ennek az egyén épp úgy részese, mint az ipari vállalatok. A probléma közismert, mi abban próbálunk segíteni, hogy te is megtaláld az utad, hogyan tehetsz környezetedért a hétköznapokban, hogyan lesz a fenntarthatóság egy nehezen megfogható kifejezés helyett egyszerű és mindennapi gyakorlat.

Közösségi szerveződésünk egy társadalmi vállalkozást és egy civil szervezetet működtet, hogy minél szélesebb körben és módon tehessünk egy élhetőbb világért. A két szervezet tevékenysége szorosan összefonódik, a módszerek és eszközök tekintetében rejlő eltérések azt a célt szolgálják, hogy a neked leginkább megfelelő módon kapcsolódhassunk Veled!

 

Tégy egy lépést, mindegy mekkorát és zöldülj velünk!

 

Társadalmi vállalkozás

Magyar bio, öko és környezetbarát gyártókkal összefogva közösségi vásárlás keretében juttatunk el zöldinfókat, termékeket egyre több családhoz. Eddig 80 nő hozott létre hangaközösséget szerte az országban, a lehető legegyszerűbben összekapcsolva így a termékeket a végfelhasználókkal.

Társadalmi vállalkozásunkban nincs profit, mégis mindenki jól jár. Minden egyes vásárlással a kis vásárlóközösséget összefogó hangák kedvezményben részesülhetnek, miközben közösség által megjelölt alapítvány, egyesület is támogatásban részesül. 2013 óta közel 5 millió forintot adományoztunk civil szervezetek számára.

A magyar termékek népszerűsítésével hazai gyártókat támogatunk és költséghatékony megoldást kínálunk.

 

 

 

 

felajanlott

A hangák közössége olyan nők közössége, akik nyitottak arra, hogy lépésről lépésre egymást támogatva haladjanak a környezettudatosság útján és segítik környezetüket, hogy ők is tehessenek egy lépést, mindegy mekkorát. A hangakedvezmény nem a meggazdagodás ígérete, nem is jövedelem, de ha megtakarítod velünk a rezsid egy részét, netán annyi kedvezményt összegyűjtesz, mint a Gyes, és közben értéket teremtettél egy jó közösségben, akkor megérte.Civil szervezet

Az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány a környezeti nevelés és az újrahasznosítás sokszínű eszköztárát használja figyelemfelhívásra ismeretterjesztésre. Programjaink között előadások, látványos installációk kihelyezése, gyermekfoglalkozások és táborok valamint egy ökobázis üzemeltetése is szerepel.

Alapvetésünk, hogy nem létezik hulladék, kizárólag értékes nyersanyagok. Ennek szemléltetésére máshol feleslegessé vált anyagok felhasználásával játszóteret hoztunk létre, használati tárgyakat készítünk, a résztvevőket bevonva öko-kreaítv workshoppal jelenünk meg rendezvényeken.

A Tiszai Pet kupa örökös petkalózaiként, már nem csak nyáron, hanem egész évben részt veszünk a folyó árterének takarításában, az ott összegyűlt hulladék feldolgozásában.