« Vissza

Már akkor hangák voltunk, amikor még nem is tudtunk róla

Gyömrőről egy már létező, kisgyermekes anyákból álló közösség két lelkes tagja, Fésűs-Tolmácsi Petra és H. Molnár Anikó keresett meg bennünket.

anikopetra

Egy nap alatt eldöntöttétek, hogy Hangák szeretnétek lenni. Ennyire egyértelmű volt számotokra, hogy azonnal belevágtok?

Anikó: Kettőnk közül Petra a határozottabb személyiség, én szeretem jól megfontolni és halogatni a döntéseimet. Nagyon hálás vagyok neki, sokszor szükségem van a „Most vagy soha!” felszólításra, különben lemaradnék az olyan nagyszerű lehetőségekről, mint például a Hangák.

Petra: Úgy éreztem, nincs semmi vesztenivalónk. Évek óta szervezek közös rendeléseket a helyi baba-mama körben és az ismerős anyukák körében. A környezetbarát háztartást is ízlelgettük már egy ideje, így a Hangák a legideálisabb lehetőségnek látszott és hamar be is igazolódott a gyanúm, hogy itt a helyünk.

Több, mint két év telt el azóta, hogy a közösségünk tagjai vagytok. Megéri nektek Hangának lenni? Hogy érzitek magatokat ebben a szerepben?

Petra: Gyömrő egy nagyon jó hely, sok kisgyerekes családdal, akik maguk is keresik a környezettudatos életforma lehetőségeit. A Hangák a legideálisabb forma a termékek beszerzésére. Korábban webáruházból rendeltünk, vagy Budapestre utaztunk, hogy jó áron hozzájussunk a szükséges kellékekhez. A Hangák születése óta ez már nem gond, nagy segítség mindenkinek.

Anikó: Egyik kedvenc időtöltésem a hangaság. Szeretek utána járni a termékek összetevőinek, szívesen válaszolgatok a felmerülő kérdésekre. Valamelyest a szakmámba vág, korábban vegyészként dolgoztam.