« Vissza

Kitáncoltuk a szemetet az erdőből!

Eredményesen és vidáman végződött szemétszedő akciónk, amihez Csömörön több Hangaszál is csatlakozott. A bázisunknak otthont adó településen kicsik, és nagyok, talicskával, munkagéppel, síppal, dobbal, nádihegedűvel takarították az erdőt. Az erdő megtisztult, 70 köbméter illegálisan elhelyezett hulladéktól megszabadulva fellélegzett, mi pedig örömtáncot jártunk a tiszteletére.

A Jerusalema tánckihívás a Hangák alapítója Kucsinka Gabi ötletére valósult meg, aki a következő gondolattal zárta az akciót:

„ Az aggasztó statisztikák, jogosan apokaliptikus jövőkép mellett azonban elengedhetetlen, hogy őrizzük magunkban hitünk lángját, hogy a bolygónk egy csoda, a lehetőség pedig, hogy részesei lehetünk ennek az élet nevű játéknak, számos örömre, pozitív megélésre ad lehetőséget minden nap, akkor is, amikor épp öten próbálunk kirángatni egy félig rohadó kanapét az erdőből.”

Ki ne hagyjátok a klipet, ami megmutatja, hogyan szedjük mi Hnagák a szemetet! Itt találjátok:

https://www.youtube.com/watch?v=I5KwlFP2ebc

Nagyon jó érzés volt tapasztalni a rendkívüli érdeklődést a mosható intimbetétek irányába, ami egy valóban óriási lépés a hulladékmentesség (modern nemzetköziesen zerowaste) felé. Mivel van olyan típus, ami 2 szélességi verzióban elérhető, így létezik egy aprócska segéderő, amivel a vékony változatból széleset lehet csinálni. Ahogy a készítő gondolta: “van, akinek majdnem minden alsóneműje keskeny, de van neki 1-2 széles darabja is – hát ne kelljen neki arra külön betétet vennie, itt ez a kis patentos szárnyszélesítő, és mindjárt ugyanolyan széles felületet kap, mint az eredetileg is széles verzióval.” És ebből elég egy darab, hiszen minden betéthez használható. Megtalálható az Emilla rendelési lap felső sorában. (képek forrása: Emilla)

image.png

Bekúszott a Zöldlomb áremelése, ami ismét felhívja a figyelmünket a nagyobb kiszerelés ár-érték arányának ellenőrzésére. Egy röpke számítás alapján néhány példa:
– Öko alkoholos üvegtisztító fél literes kiszerelés esetén: 1030,-ft/liter, ugyanez öt literes kiszerelés esetén: 516,-ft/liter- Öko wc-tisztító 0,75 literes kiszerelés esetén: 807,-ft/liter, ugyanez öt literes kiszerelés esetén: 510,-ft/liter- Öko szanitertisztító 0,75 literes kiszerelés esetén: 907,-ft/liter, ugyanez öt literes kiszerelés esetén: 604,-ft/liter- Öko mosogatószer 0,75 literes kiszerelés esetén: 980,-ft/liter, ugyanez öt literes kiszerelés esetén: 739,-ft/liter.Alacsonyabb ár, kevesebb flakon.

Éva viaszos csomagolók az ökolábnyom kisebbítése okán ebben a hónapban kimaradnak, júniusban a limitált nyári, nagyméretű – dinnyére és kenyérre szabott – verzióval kiegészítve lesznek ismét elérhetők!

Ha pedig van egy szuper zöldülni vágyó közösséged, keress bennünket bátran és csatlakozz a Hangák csapatához! ( Az info@hangak.hu címre küldj nekünk egy levelet és felvesszük Veled a kapcsolatot).