« Vissza

Kevesebb műanyag – újabb kis lépések – áprilisi HANGAdó

16367_hangak-m

Ha már műanyag… legalább kevesebb…

áprilisi HANGADÓ 2019.

Törekszünk a hulladékmentességre. Kulacsból isszuk a vizet, nem kérünk zacskót, ezekkel az apró lépésekkel sok-sok kilónyi műanyagszemetet NEM viszünk haza évente. De van, amit felgyorsult életmódunk, túlterheltségünk miatt nem mindig tudunk megtenni, ilyen pl. a tisztítószerek otthoni előállítása. Ekkor megvesszük flakonban… az emiatt keletkező hulladék csökkentésében tehetünk ebben a hónapban egy – nem is olyan – kis lépést.

Első hír:) – gondolkozz nagyban!
Minél nagyobb kiszerelésben veszünk meg valamit, annál kevesebb műanyagot igényel a csomagolása.  És, hogy miért mondjuk ezt most? A legnépszerűbb Cleaneco termékekből – folyékony szappan és folyékony mosogatószer – mostantól 5 literes kiszerelést is rendelhettek!  

És ha már tudatosság és spórolás…. ezzel nem csak a műanyag kevesebb, de az időnk is több. Ötször annyi ideig elég lesz mostantól a szappan és mosogatószer, ennyivel kevesebbszer kell a rendelésen, logisztikán gondolkozni, ennyivel kevesebbszer fordul majd elő a “jaj, véletlenül elfogyott, veszek valami vacakot, amit a közeli boltban épp kapok”.

Pont olyan ez, mint nem naponta vásárolni, hanem hetente, vagy akár havonta egyszer egy nagyobbat. Ugye nem kell részletezni, hogy ez pénztárcabarátabb megoldás is:)   Szóval próbáljátok ki most első körben ezeket a nagy kiszereléseket, és várjuk majd a visszajelzéseket.  

Második hír:) – kevesebb felesleges szemetet
Hasonló az előzőhöz, de szerintünk még annál is jobb. Vagy döntsétek el ti… 🙂
Van ugye a Cleaneco hiperszuper mosógélje. Ami eleve koncentrátum, nem csak úgy rá van írva, tényleg brutálsűsű. Abból a 4,5 liter azért elég egy időre. Igenám, de minden vásárláskor lesz egy új zöld kupakunk, aki emellett a mosógél mellett kötelezte el magát, komoly – ám semmire nem kellő – gyűjteményt halmozhatott fel.
Ezek a kupakok minden gond nélkül többször használhatók, ráadásul sokan arról számoltok be, hogy nem is használjátok.

Ennek vége. Mostantól a Cleaneco mosógéleket törzsvásárlóink kupak nélkül kapják, juppi:)

Kép forrása

Ha valaki most venne először ilyen mosógélt, jelképes áron juthat egy kupakhoz, ha külön jelzi. Akinek pedig van nem használt kupakja, szeretettel várjuk, vagy cserélgessétek egymás közt.  

Harmadik hír:) – használd újra
Az idén bemutatott méhviaszos újraszalvétánk olyan népszerű volt, hogy többen kértétek a folytatást. Milyen jó lenne a fóliákat kiváltani nem csak a szendvicseknél, hanem a konyha más területein is. Lábaskák, poharak lefedéséhez. 12, 20 és 31 centis bögrét, tányért és lábost fedhettek be mostantól az újraszalvétához hasonló anyaggal!

Van közösséged? Támogatád? Zöldítenéd? Összefognád?
Keress minket és csatlakozz a Hanákhoz. Nem MLM rendszer vagyunk, nem kell indulócsomagokat venned, elköteleződnöd stb. Egyszerű, zöldülni vágyó anyukák vagyunk, akik tenni akarnak valamit a kisebb és nagyobb környezetünkért. Nincs időnk a világmegváltásra, annyit teszünk, amennyit éppen tudunk.  

Rendelési hét van, keresd a Hangádat, vagy csatlakozz közösségeddel hozzánk!   Ne feledd, a rendelési határidő napja vasárnapra módosult, le ne késd!

Kövessétek a Hangákat a Facebookon, idén is szuper cikkekkel, praktikákkal, társadalmi és környezettudatos kezdeményezésekkel és kampányokkal várunk mindenkit.

Ha pedig van egy szuper zöldülni vágyó közösséged, keress bennünket bártan és csatakozz a Hangák csapatához (info@hangak.hu oldalra küldj nekünk egy levelet és felvesszük Veled a kapcsolatot).

Csodás, zöldülő napokat kívánunk:
Hangák