« Vissza

16367_hangak-m

Most tegyél valami igazán jót!

decemberi HANGADÓ 2018.

Tegyünk valami jót. Csak egyet. Amit itt és most megtehetünk! Neked mi lesz az?

Karácsony környékén rengeteg lehetőség van arra, hogy segítsünk másokon, jót tegyünk… s ettől jól legyünk. Van, aki gyermekeivel együtt összegyűjt egy/több játékot, otthoni holmit, ami szép állapotú, de nélkülözhető és odaajándékozza egy rászoruló családnak.

Arra is van lehetőség, hogy keressünk egy családot, aki összeírja, mire vágynak és mi több családdal közösen összefogva teljesítjük azt.

Az idei év számunkra legszerethetőbb kreatív – fogyasztásellenes – adventi naptárát szeretnénk most bemutatni, ez pedig az úgynevezett FORDÍTOTT ADVENTI NAPTÁR.

“Minden nap teszünk bele valamit, és 24-én átadjuk egy családnak, akiket a helyi családsegítő ajánl. “
November utolsó napjaiban találkoztam az inverz Adventi naptár kezdeményezéssel. Nagyon megtetszett az ötlet, így elmeséltem itthon a gyerekeknek is. A lényege, hogy december 1. és 24. között minden nap helyezünk apró ajándékokat, édességet egy dobozba, és egy rászoruló családnak ajándékozzuk azt, ha megtelik. Így mi idén befelé pakolunk és nem kifelé. Van benne izgalom is, mert én hajnalban csempészem bele az ajándékokat. Minden reggel úgy örülnek neki a fiúk, mintha ők kapnák éppen. De a doboz tartalma szaporodik nélkülem is. Játékot, könyvet is tettek már bele titkos gosonkodással az én kis manócskáim. Amit tanulunk ezáltal, hogy szuper dolog a csodavárás, de részt venni a varázslatban még szuperebb.

És az a jó benne, hogy BÁRMIKOR elkezdheted, mert ha csak 3 napig gyűjtesz, akkor is van benne három ajándék!

Ha van olyasmi, amit évek óta csinálsz karácsonykor, vagy amit éppen most tervezel, vagy csak hallottál róla, örülünk, ha elküldöd akár kommentben, akár a Facebookon nekünk.
És ha már naptár, akkor újra Waldorfos családi tervezőnaptár:
“Lehet élni nélküle, de lényegesen nehezebb
(Gabi, 3 gyerekes anyuka)”

Már hagyományosnak számít, hogy a decemberi Hanga-rendelésbe bevesszük a csodás családi tervezőnaptárt. Már novemberben elkezditek keresni, aki egyszer használta, tudja, micsoda segítséget jelent a családi logisztikájában. Öt oszlopban vezethetjük, ki-hol, mikor, kivel, mit csinál….. ez mondjuk elég jó:)

És ami még jobb, hogy a naptáraknál extra nagy a kedvezmény saját közösségünk felé, hiszen minden megvásárolt naprtából 300 ft-ot saját alapítványotok kap. Ez szépen meg szokta dobni az éves támogatást, úgyhogy duplán, triplán jó ez mindenkinek.

Kövessétek a Hangákat a Facebookon, idén is szuper cikkekkel, praktikákkal, társadalmi és környezettudatos kezdeményezésekkel és kampányokkal várunk mindenkit.

Ha pedig van egy szuper zöldülni vágyó közösséged, keress bennünket bártan és csatakozz a Hangák csapatához (info@hangak.hu oldalra küldj nekünk egy levelet és felvesszük Veled a kapcsolatot).

Nagyon békés, felesleges ajándékoktól mentes ünnepeket kívánunk:
Hangák