« Vissza

Hideg indítás 2015-ben

Nem is kezdődhetne nagyobb eseménnyel az új év, mint egy közös családi hűtőszekrény takarítással.

Az ünnepek során igencsak megviselődött öreg jó gépünk azonnali tisztítás után kiáltozott, valahányszor ajtót nyitottunk. A kiszóródott, aláfolyt, megromlott, kicsírázott és egyéb érdekes átalakulásokat elszenvedett ideiglenes lakók bizony nyomot hagytak régimódi frigónkon.

A nyomok eltüntetésekor az egyik legfontosabb szempont a gyorsaság volt, mivel kétévesünknek nagyszerű ötlete támadt: a polcoktól megszabadított hűtőszekrénybe költözik, és onnan semmilyen körülmények között sem tágít. Hogy haladjunk az akcióval és minél előbb véget vessünk az illegális lakásfoglalásnak, valami kreatív módszerre volt szükségünk. Legfontosabb szempont ezúttal a gyorsaság volt, ugyanis az évindító csiki-csukinak mielőbb véget szerettünk volna vetni.

Elsőként a Zöldlomb üvegtisztítón akadt meg a szemem, és mielőtt elhessegettem volna a gondolatot, rájöttem, hogy nem is olyan butaság. Tisztít, fertőtlenít, oldja a zsíros szennyeződéseket, de nem habzik, gyorsan szárad, szagtalanít. Eddig még soha nem takarítottam hűtőszekrényt üvegtisztítóval, de az eredmény magáért beszél. Egyetlen bökkenő van: kétévesünk imádja a spriccelős flaskákat saját kezében tudni…

hűtőbetyár