GyIK

Kérdések a termékekre vonatkozóan:

Mitől környezetbarát egy termék?

Attól, hogy kevesebb környezetet megterhelő vegyi anyagot tartalmaz, mint hagyományos társai, vagy egyáltalán nem tartalmaz környezetet, szervezetet megterhelő anyagot. Attól, hogy a termék gyártási technológiája környezetbarát. Attól, hogy a termék előállításánál előnyben részesítik a megújuló energiaforrások alkalmazását. Attól, hogy a termék gyártása során nem keletkezik a környezetet jelentősen megterhelő melléktermék. Attól, hogy nem távoli országból szállítják hozzánk, a környezetet ezzel is jelentősen terhelve (nem beszélve a szállítás költségvonzatáról). A fentiek bármelyike , vagy mindegyike együtt tesz környezetbaráttá egy terméket.

Milyen termékeket vásárolhatunk a Hangákkal?

Célunk, hogy az otthonunk és testünk ápolásához szükséges minden termék kapható legyen nálunk. Fő profilunk olyan termékek forgalmazása, amik megfelelnek a környezetbarát besorolásnak, és Magyarországon gyártanak, magyar alapanyagokból és magyar munkaerő felhasználásával. Léteznek azonban olyan termékek is, amelyeket hosszas kutatás után sem találtunk itthoni gyártásban, de úgy éreztük, hogy nem lehet őket kihagyni a termékpalettánkról. Itt is törekedtük arra, hogy legalább a csomagolás folyamata magyar munkaerőn keresztül történjen. Ezeket jelezzük majd a termék mellett.

Milyen gyártók csatlakoznak a hangákhoz?

Feltérképeztük a magyar és egyben környezetbarát tisztítószer , tisztálkodási és kozmetikai termékcsaládotokat. Féléven keresztül próbálgattuk a termékeket, látogattuk végig a gyártókat, kutakodtunk és informálódtunk. Kialakult bennünk egy kép, hogy kikkel szeretnénk dolgozni, hogyan tudnánk minél szélesebb kínálatot nyújtani. A céljainkkal azonosulni tudó , nyitott és lelkes gyártók mellett tettük le a voksunkat. A Hangák egy nyitott kezdeményezés, szívesen fogadunk más gyártókat is, akik elkötelezettek a számunkra fontos értékek iránt, úgymint családbarát, környezettudatos, közösségi és magyar. Ha van olyan termékcsalád, amelyet nem találsz meg nálunk, de nélkülözhetetlennek tartod egy környezetbarát háztartásban, és szerinted megfelel a számunkra fontos szempontoknak, örömmel fogadunk jó ötleteket.

Kérdések csatlakozni vágyóktól:

Mi kell ahhoz, hogy csatlakozhassak ?

Te, a lelkesedésed ☺, és az értékeink iránti elhivatottságod. Más nem. Vedd fel velünk a kapcsolatot a info(kukac)hangak.hu-n vagy a honlapon található bármelyik elérhetőségen. Ha egyelőre csak érdeklődnél, kérdéseid vannak, akkor is keress minket bátran, szívesen adunk felvilágosítást.

Milyen segítséget nyújtotok ahhoz, hogy elkezdhessek hangaként tevékenykedni?

Nagyon sok segédanyagot készítettünk, például kisokost, amiből megismerkedhetsz új dolgokkal, felhasználási lehetőségekkel, termékkatalógust, ami tartalmazza a közel négyszáz termékünket fotóval, leírással. Szeretnénk emellett egyéni segítséget is nyújtani hangáink számára. Ha szeretnéd jelezni iskolátok igazgatójának, hogy csatlakoztál hozzánk és bemutatnád neki a Hangákat, szívesen összeállítunk ehhez neked anyagot. Ha plakátot, szórólapot helyeznél ki a munkahelyeden, segítünk elkészíteni. Rendszeres hanga-összejöveteleinken megosztjuk egymással tapasztalatainkat, ötleteinket, és bízunk benne, hogy igazi közösséggé fogunk válni idővel. Ne feledd, mi nem értékesítőket keresünk, hanem hasonló értékekkel bíró , lelkes embereket. Hiszünk a sokszínűségben, és hisszük, hogy minden hanga saját tempójának, habitusának megfelelően fogja felépíteni kisebb nagyobb közösségét. Szeretnénk sok színes hanga közösség megszületésénél bábáskodni, melyek mindegyike más és más, mégis közös értékeket képviselnek.

Mi számít az én közösségemnek?

Akiket te annak tartasz . Ha élsz, dolgozol valahol, akkor van körülötted lakó közösség, munkahelyi közösség. Ha gyermekeid járnak bölcsődébe, óvodába, iskolába, szakkörbe vagy te jársz iskolába, hobbikörbe, sportklubba, ők is a te közösséged, mint ahogy a családod, barátaid is. Ők mind a te közösségeid, mert van bennetek közös ☺. Úgy érzed, nincs velük kapcsolatod? Szólítsd meg őket, lehet, hogy a környezettudatosság, az egészség őket is érdekli. Adományozni egy jó ügy számára, vagy az ovit, sulit szebbé tenni szintén jó alap ahhoz, hogy továbblépjetek a szimpla köszönésen.

Alapítvány , egyesület kiválasztása, hogyan döntünk erről?

Mi az eddigi beszélgetések során több utat látunk járhatónak. Lehetséges, hogy neked van egy szívügyed, egy alapítvány, akiknek szívesen gyűjtenél. Akkor úgy vágsz bele, hogy ezzel tisztában vagy, és aki veled vásárol, tudja, hogy milyen ügyet támogat. Lehetséges, hogy te egy alapítványhoz, egyesülethez kötődő közösség rendeléseit fognád össze /iskola, alapítvány, sportklub, stb./, ilyenkor az ebben résztvevők szívügye ugyanaz. Illetve lehet adott a közösség más-más szívügyekkel /pl. munkahely/, ilyenkor közös cél, hogy megtaláljátok, melyik a mindenki számára közösen elfogadható jó ügy.

Lehet egy hangának több szívügye, más-más célt támogató közössége?

Van rá lehetőség, némi többlet adminisztráció az ára. A megállapodásunkon hangáinkkal tisztázzuk, melyik alapítványnak, egyesületnek gyűjtenek. Ha te közösséget hozol létre gyermeked iskolájában az ő alapítványuk támogatására, egy másikat a munkahelyeden, ahol kiválasztottatok egy másik alapítványt, netán egy harmadikat a barátaiddal, családoddal, szomszédokkal, ahol újabb szívügyed jelenik meg, elfogadjuk. Ilyenkor a rendeléseidet logisztikailag egyben kezeljük, de külön adminisztráljuk, hogy jól követhető legyen a különféle alapítványok, egyesületek támogatása

Mi van, ha nekem tényleg nincs közösségem?

Kérünk, olvasd el az előző pontot, hátha mégis van. Ha a közösség, egymáshoz kapcsolódás nagyon távol áll tőled, akkor lehetséges, hogy neked érdemesebb weboldalon vásárolnod. Ha egy lazább kapcsolódásra nyitott vagy és szívesen csatlakoznál egy meglévő közösséghez , keress minket az info(kukac)hangak.hu –n, és mi segítünk neked, hogy a környezetedben hol találsz hanga közösséget.

Hogyan fogjak hozzá, hogy megszervezzek egy vásárlóközösséget?

Az általunk készített segédanyagok minden típusú közösséghez segítséget nyújtanak. A személyes kapcsolatot nélkülözhetetlennek tartjuk, de fontos szerephez jut az elektronikus levelezés is, hogy ne terheljük környezetünket túl sok papíralapú anyaggal. Megfogalmaztunk alapleveleket, bemutatkozó leírásokat, melyeket a rendelkezésedre bocsájtunk, és azokat saját ízlésed szerint formálhatod, közösséged tagjainak megfelelő megszólítására.

Mi van, ha semmilyen értékesítési tapasztalattal nem rendelkezem?

Nem is kell. A Hangáknak nem az a főcélja, hogy minél több és több terméket eladjon. A cél az, hogy közösen tegyünk magunkért, a környezetünkért és a közösségünkért. Nem értékesítőket várunk, hanem hiteles, megbízható emberekkel együtt szeretnénk olyan magyar környezetbarát termékeket eljuttatni másokhoz, amivel hosszú távon is szolgáljuk környezetünket.

Több közösségben mozgok, sok a barátom. Mit tegyek, ha túl nagy számomra a feladat?

Ha úgy érzed, hogy túl sok közösséged van, akkor kezdd el, és úgyis érezni fogod, ha ez a feladat túl sokat kér tőled. Ha nem tudod közösséged igényeit kiszolgálni, pedig szeretnéd a Hangák filozófiáját széles körben terjeszteni, vonj be különböző közösségeidből olyan embereket, akik ugyanolyan hittel a Hangák mellé tudnak állni, mint te. Ez a megoldás téged tehermentesít, valakinek a barátaid közül lehetőség a Hangákban való tevékenykedésre, és többen lehetünk, akik magyar környezetbarát termékeket használunk .

Kérdések közösségektől:

Ha kiválasztunk egy alapítványt, akit támogatni fogunk, honnan tudjuk, mennyit gyűjtöttünk és hogy azt megkapja az alapítvány?

A Hangák és a velünk tevékenykedők között hivatalos megállapodás jön létre, mely mindannyiunk biztonságát szolgálja. A kiválasztott alapítvány számára gyűjtött összeg pontosan követhető hangáink számára, havonta kimutatást is készítünk róla. Amikor az összeget eljuttatjuk az alapítvány számára, meg fogjuk jelölni, milyen közösség gyűjtötte azt nekik, illetve erről az átadásról igazolást juttatunk el a hangák számára.

Mi egy munkahely vagyunk. Ilyenkor a céggel szerződtök, vagy aki összefogja a rendeléseket?

Mi minden esetben egy lelkes személlyel kötünk megállapodást, aki csatlakozik hozzánk. Jogilag nem kapcsolódunk cégekhez. Minden intézményesített formában működő közösség esetében /iskola, munkahely/ fontosnak tartjuk, hogy az adott intézmény vezetője tudjon a csatlakozásodról, ez így tiszta helyzetet teremt és biztosan számíthattok elvi támogatására. Amennyiben ti munkahelyi közösség vagytok, akkor is fontos, hogy legyen egy kapcsolattartó személy, aki a ti hangátok, ez szintén a kommunikációban, elszámolásnál elengedhetetlen. Munkahelyi közösség esetében szintén fontosnak érezzük olyan alapítványt, egyesületet választani kedvezményezettként, melynek eszméivel a cég is azonosulni tud, már ha az adományozáskor szeretnétek feltüntetni a cég nevét is.

A szűk közösségen túl más családtagok is csatlakozhatnak a mi közösségünkhöz, mint vásárlók?

Természetesen, a közös vásárlás egy lazább kötődést jelent, és közös pontnak elég lehet, hogy ők is szeretnék ezeket a termékeket használni, illetve az általatok választott alapítványt, egyesületet támogatni.

Kérdések vásárolni szándékozóktól:

Hogyan vásárolhatok tőletek csak saját részre?

Alapvető célunk az, hogy az emberek ne egymástól különállóan vásároljanak a Hangák által forgalmazott termékekből. A Hangák egy olyan kezdeményezés, ami a közösség erejét szeretné felhasználni egy egészségesebb és környezettudatosabb világ felépítéséhez. Ha úgy érzed, hogy nincs közösséged, mégis hangaközösségben szeretnél vásárolni, vedd fel velünk a kapcsolatot itt és segítünk megtalálni a hozzád legközelebb eső hanga-kört.