« Vissza

Fesztiválhangulat ON — Júniusi HANGAdó

16367_hangak-m

Jön a nyár! Akkor is, ha nem érezzük, nyakunkon a nyári szünet ééééés az Everness!

júniusi HANGADÓ 2019

Minden korábbinál nagyobb lépéseket teszünk az Evernessen a fesztiválzöldítés ügyében. Díjat nyerünk. Készülünk a nyárra. Csomagolunk.

1.Újrapohár. Elsők között a bécsi karácsonyi vásáron találkoztunk a bérelhető bögrével, amibe a puncsot töltötték újra és újra és újra… a bögrét aztán visszavették vagy 1-2 euróért cserébe haza is vihettük.

Ez a pohárvisszaváltó rendszer azóta nagyon elterjedt itthon is, több rendezvényen találkozhattatok hasonlóval. És akkor a lényegre térek. Idén a Hangák felelős az Everness fesztivál hulladékcsökkentéséért, s az újrapohár irányában tettük a legnagyobb lépéseket.

Tudtad, hogy egy fesztiválon keletkezett hulladék 70%-át az eldobható műanyag poharak teszik ki?

Az Everness a TUDATOSSÁG FESZTIVÁLJA. Tavaly komposztálható anyagból készült poharakkal, tányérokkal és evőeszközökkel találkozhattatok, idén továbbmegyünk.

Amikor kimért innivalót vásárolsz, kapsz hozzá egy újrapoharat – ami nézd, mennyire szééééééééééép -, ezt vagy felhasználod legközelebb vagy visszaváltod.

70%-kal kevesebb szemét. És csak ennyit kell tenni érte?

Miért nem így van mindenhol?


Na de mi van, ha megéhezel? A Hangák sátránál – ahol a poharat is visszavesszük:) – lehetőséged van Fesztiválpakk beszerzésére. Tányér, evőeszköz, tornazsák-hangulatú Réthy Fashion táskában.
(Amit akár helyben dekorálhatsz is nálunk mandalával, felirattal, vagy amihez kedved van)
Dobd a válladra és indulás.

Ne csak fesztiválban gondolkozz! (Bár a nyár tele van még velük:) A pakk jól jön kempingezésnél, kirándulásnál, utazásnál. Légy tudatos minden nap!

És ezt csak mutatjuk, mert előkerült:) Aki tavaly velünk volt az őszi Evernessen, emlékezhet rá, hogy nem kellett mosogatószert vinnie a csapokhoz a fesztiválpakk tisztításához. Hát…. volt közünk hozzá:)

2. És akkor szóljanak a fanfárok: teljes győzelmet arattunk a Gödöllői Természetfilm Fesztiválon

Az úgy kezdődött, hogy egy rendkívül tehetséges fiatal filmes, Heiszig Benedek, elhatározta, hogy az amatőr filmesek közt megméretteti magát és filmet készít egy hiteles és példaértékű környezetvédőről. Hát nem a Hangák vezetőjére, az Ökologistic Alapítvány alapítójára, Vészity Katára esett a választása?! Nem árulunk el nagy titkot, hogy főhangánk, Kucsinka Gabi keze is rendesen benne van a történetben, de jöjjön a lényeg: a Fesztivál „Köztünk élnek” pályázatán ez a csodálatos csapat minden díjat bezsebelt, amit környezetvédelemben lehetett, Benedek a legjobb alkotó, Kata pedig a legszuperebb környezetvédő díját vehették át. Szívből gratulálunk nekik, és szerintünk ő díjuk mindannyiunknak elismerés, hiszen azt üzeni, van értelme kis lépéseket tenni nap mint nap. Nézzétek és könnyezétek meg ennek a fantasztikus nőnek a filmjét és osszátok, lássa az egész világ, micsoda hősök, micsoda alkotók élnek köztünk!3. A jó hírek után jöjjön a szolgálati közlemény. Mint minden évben, idén is leállunk a nyárra, legközelebb szeptemberben rendelhettek tőlünk. Összeszedtük, mi az, ami MINDIG elfogy és amikról kapjuk a leveleket nyáron, hogy “jaj, nem maradt raktáron valamennyi….?”.

Az alábbiakból tárazz be 2-3 hónapra, avagy a nagy nyári túlélőkészlet:

Tisztítószerek:

  • mosógél vagy szódabikarbóna
  • öblítő vagy mosóparfüm
  • általános tisztító
  • mosogatószer
  • nyári szélvédőmosó

Piperecuccok:

  • szappan vagy tusfürdő
  • sampon, fogkrém
  • NAPTEJ többféle faktorszámmal
  • testápoló, olaj, krém

4. És ha még nincs nejlonzacsit helyettesítő textilzsákod, újraszalvétád, azt se halogasd tovább!

Az elmúlt hónapok legnagyobb slágere, az újraszalvéta volt, ami most nyári, limitált szériás méretben is elérhető. Mit jelent ez? Betakarhatsz vele egy dinnyét, vagy belecsomagolhatsz egy kenyeret is akár.

TIPP: keresd mindenből a nagy kiszerelést! A műanyaghulladék akár harmadát is megspórolhatod így (azaz harmadannyi műanyag szükséges egy nagy kiszerelésű flakonhoz, mint ugyanannyi űrtartalmú kicsihez), nem beszélve a könnyebb szállításról. Tegyél a környezetedért, tegyél magadért!Na feledd, vásárlásoddal saját közösségedet támogatod.

Van közösséged? Támogatád? Zöldítenéd? Összefognád?
Keress minket és csatlakozz a Hanákhoz. Nem MLM rendszer vagyunk, nem kell indulócsomagokat venned, elköteleződnöd stb. Egyszerű, zöldülni vágyó anyukák vagyunk, akik tenni akarnak valamit a kisebb és nagyobb környezetükért. Nincs időnk a világmegváltásra, annyit teszünk, amennyit éppen tudunk.  

Rendelési hét van, keresd a Hangádat, vagy csatlakozz közösségeddel hozzánk!   Ne feledd, a rendelési határidő napja vasárnapra módosult, le ne késd!

Kövessétek a Hangákat a Facebookon, idén is szuper cikkekkel, praktikákkal, társadalmi és környezettudatos kezdeményezésekkel és kampányokkal várunk mindenkit.

Ha pedig van egy szuper zöldülni vágyó közösséged, keress bennünket bártan és csatakozz a Hangák csapatához (info@hangak.hu oldalra küldj nekünk egy levelet és felvesszük Veled a kapcsolatot).

Csodás, zöldülő napokat kívánunk:
Hangák