« Vissza

EU ökocímkét nyert a Zöldlomb általános tisztítószer

Ezúton is gratulál a Hangák csapata a Zöldlomb Öko Kft.-nek!

A Zöldlomb Öko Kft. 2014. december 11-én nyújtotta be pályázatát a „Zöldlomb ÖKO Általános pH semleges tisztítószer” terméke „EU Ecolabel” minősítésére és a logó használati jogának elnyerésére. A sikeres pályázat regisztrációs száma HU/020/013, a védjegyhasználati szerződés 2015. június 28-ig a feltételrendszer lejáratának dátumáig érvényes.

A pályázat értékelésére az EU Bizottságának 2011/383/EU számú az általános és szaniter tisztítószerekre vonatkozó közösségi ökocímke odaítélésével kapcsolatos módosított ökológiai kritériumok meghatározásáról szóló határozatában foglaltak alapján került sor.

A benyújtásra dokumentumok alapján elkészült szakértői vélemény megállapította, hogy a tisztítószer megfelel az uniós feltételrendszer kritériumainak.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter 2015. február 26-án írta alá a pályázat elfogadásáról szóló dokumentumot, amelynek aláírási dátuma a Zöldlomb Öko Kft. ökocímke használati szerződésének kezdeti időpontja is egyben.

A sikeres pályázat regisztrációs száma HU/020/013, a védjegyhasználati szerződés 2015. június 28-ig a feltételrendszer lejáratának dátumáig érvényes.


forrás: www.okocimke.hu