« Vissza

Dolgozd fel magad!

Ha már megtaláltad a neked legmegfelelőbb helyszínt az almaszürethez, de a tárolást még nem érzed megoldottnak, akkor biztosan hasznos lesz néhány jó recept az alma feldolgozásához.

Bálint Gazda ebben segít most nekünk, de természetesen várjuk a saját ötleteiteket is a facebook oldalunkon!

A téli almából kiváló aszalvány készíthető. A múlt században igen elterjedt az alma aszalása az erre a célra épített aszalókban (pusnicákban).

A családi háztartásban a konyhai tűzhely sütőjében, gondos figyelem mellett jó minőségű aszalvány készíthető, de a kereskedelem is forgalmaz villanyárammal működő aszaló berendezést, amelyben kiváló minőségű, tartósan tárolható aszalvány készülhet. Ez közvetlen fogyasztásra, vagy vízben néhány óra hosszat áztatva kellemes és felettébb egészséges rágcsálnivaló felnőttnek és gyereknek egyaránt. Készíthető belőle kompót, torta töltelék, saláta is.

aszalas08

 

forrás: http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/szeptember/a-kerti-alma-okos-es-egyszeru-hasznositasa.html