« Vissza

A PIHE-PUHA LÁGYSÁG ÉS AZ ILLATFELSZABADÍTÓ KAPSZULÁK

A tudósok minden idejükben azon dolgoztak, hogy az anyák arcára mosolyt csaljanak. Egyre több felületaktív anyagot tettek a flakonba, a lombikokban pedig egzotikus illatok várták kényelmes kis kapszuláikat.

Az anyák egyre mosolygósabbak lettek, boldogan teregettek a tavaszi napsütésben és esténként elégedetten hajtották le fejüket illatos párnájukra. Hogy ne lettek volna boldogok, hiszen a szekrényben szunnyadó ruhák könnyen száradtak, vasalást sem kértek, illatuk pedig hmmm…!

Az anyák akkor kezdtek kicsit gyanakodni, amikor a pelenkák és törölközők nem szívták eléggé a nedvességet magukba. Néhány anya bőrirritációra panaszkodott, volt, akinek megfájdult a feje a mesterséges illatanyagoktól. Akadtak, akik a lassú lebomlásra és a vizek szennyezettségére panaszkodtak. A gyerekek ekcémásak lettek, a mosógépből pedig hónapokig nem tudták kiűzni a krémes öblítőszer maradványait.

Tudták, hogy nem jól van ez így. Az illatos ruhákról azonban eszük ágában sem volt lemondani, így a Hangákhoz fordultak segítségért.

A Hangák Titka nem titok többé, az anyák akkor is boldogok, ha nem ugrál plüssmackó a ruhakupac tetején.